RATTAZZI URBAN VILLA

In Rome, on Boncompagni Street, a renovation project is underway, encompassing the restoration and renovation of the protected façades of a building constructed around 1900, designed by architect Giulio Podesti for the Rattazzi family. The project involves reconfiguring the internal layout, including reinstating a central staircase within the building that was removed in the 1970s in favor of the creation of a large skylight.

Since the second half of 2021, the building houses the new headquarters of Netflix Italy. Consequently, it has been redesigned with specially tailored offices to reflect the identity of the new users, approximately 70 individuals divided into teams who will inhabit bright and fluid spaces spread across five above-ground floors and two basement levels designated for service areas.

For the building, Starching oversaw the development of the plant design, the conservative restoration of the façades, and all aspects related to construction activities, including site management and safety coordination (both in design and execution).

Share this project:

RATTAZZI URBAN VILLA

INFO

Roma
Investire Sgr
Netflix
2020-2021
Office
GLA Genius Loci Architettura
JLL (Project Manager)
SCE Project (Project and structures work management )
Compass Ingegneria (Fire Prevention Project)
B.R.E. Engineering (Electrical & Mechanical plants Consultant)
SAA Architects (Carlo Carbone Acoustics consultant)
Greenwich (Leed Consultant)

2.700 sqm

 Services Provided

  • Construction Management
  • Preliminary, final, and executive integrated design
  • Site Management
  • Safety coordination in design and execution

Map

DISCOVER MORE STARCHING PROJECTS